Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Stiri
 
21 sep, 13:43
România, principalul PARTENER COMERCIAL al Republicii Moldova
Ministerul Economiei din Republica Moldova a transmis un comunicat privind importurile României din statul de peste Prut. Potrivit informațiilor, acestea au depășit de câteva ori importurile Federației Ruse.
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă

Importurile României din Republica Moldova au depășit de câteva ori importurile Rusiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), valoarea totală a exporturilor de produse moldovenești pe piața europeană, în șapte luni ale anului curent a constituit 893,5 milioane dolari cu o pondere de 64,7% din totalul exporturilor, iar a importurilor – de 1, 326 miliarde dolari.

De asemenea, volumul exporturilor moldovenești în România în ianuarie-iulie 2020 a însumat 357,05 milioane dolari. În același timp, volumul importurilor din România în șapte luni ale anului curent, a constituit 348,73 milioane dolari. Drept urmare, soldul comercial al Republicii Moldova cu România în ianuarie-iulie 2020 s-a ridicat la 8,32 milioane dolari. Astfel, România a devenit principalul partener comercial al țării noastre, atât la export, cât și la import, achiziționând în perioada de referință cel mai mare volum de produse moldovenești și ocupând locul 1 în ceea ce privește furnizarea de bunuri în Moldova, conform Deschide.md.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri