România şi Chile, memorandum în domeniul protecţiei mediului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministerele Mediului din România şi Chile au semnat un Memorandum de înţelegere în domenii, precum combaterea schimbărilor climatice, protecţia biodiversităţii şi managementul deşeurilor, a anunţat ministerul român de resort, într-un comunicat de presă.

Documentul a fost parafat în cadrul vizitei oficiale pe care o delegaţie din România, condusă de către Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a întreprins-o în Chile în perioada 16 - 21 octombrie. Potrivit sursei citate, demnitarul român a avut o întâlnire cu ministrul Mediului din Chile, Carolina Schmidt Zaldivar, ocazie cu care cei doi miniştri au semnat un Memorandum de înţelegere bilaterală în domeniul protecţiei mediului. 

'Împreună cu doamna ministru Schmidt am hotărât să punem bazele colaborării noastre inter-instituţionale în domenii precum combaterea schimbărilor climatice, protecţia biodiversităţii şi managementul deşeurilor. În plus, partea chiliană ne-a cerut sprijinul în ceea ce priveşte crearea unei instituţii naţionale care să gestioneze zonele de protecţie, având în vedere experienţa dobândită de ţara noastră în procesul de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Arii Naturale Protejate', a precizat Gavrilescu. 

În plus, ministrul chilian al Mediului a solicitat realizarea unor schimburi de experienţă cu specialişti ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în vederea pregătirii experţilor chilieni în gestionarea incendiilor forestiere, având în vedere că Chile a fost victima multor incendii de acest tip, în ultimii ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel