Urmărește emisiunea live
România – Suedia meci pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Cristina Neagu, incertă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Naționala de handbal feminin a României nu mai are nicio şansă pentru calificarea în semifinale, însă joacă în continuare pentru a ajunge la turneul preolimpic, astăzi, cu Suedia.

România - Suedia se joacă marți, de la ora 13.30, în grupele principale de la CM din Japonia. Suedia are 2 puncte inaintea meciului cu România și va intra pe teren extrem de motivată, pentru că încă mai păstrează șanse pentru semifinale. Suedia este o naţională cu pretenţii, cu jucătoare foarte puternice, câteva dintre ele fiind în trecut şi la CSM Bucureşti.

Suedia s-a calificat în grupele principale cu două puncte, obţinute împotriva Japoniei, 34-26. Nordicele au un joc bazat pe ofensivă, atacuri foarte rapide, însă destul de predispus greşelilor. Acest sistem, bazat pe repunerea rapidă a mingii, cu multe verticalizări are riscurile lui şi orice greşeală în acest sistem poate fi rapid pedepsită.

Isabelle Gullden, care spune că n-ar fi dorit să joace împotriva României, şi Nathalie Hagman sunt două componente de bază ale naţionalei Suediei şi cunoscute pentru fani iromâni, fiind în trecut jucătoare la CSM Bucureşti.

Putem ajunge totuși la Olimpiadă

România a ieșit complet din lupta pentru a avansa în competiție după înfrangerea contra Rusiei, dar încă poate spera la locul 4 în grupa principală. Pentru a realiza acest lucru, naționala noastră trebuie să învingă în ambele meciuri rămase, contra Suediei și Japoniei (mâine, ora 11.00).

La turneele preolimpice vor participa 12 echipe, care sunt împărțite în trei grupe de patru echipe. Primele două clasate vor participa Olimpiada de la Tokyo 2020. Dacă vom cădea dincolo de locul 7, vom profita de locul 4 obținut la EURO 2018, dar vom avea o grupă grea, cu două echipe din Europa și doar una din afara ei.

Cristina Neagu ar putea fi odihnită

Cea mai bună jucătoarea a României, Cristina Neagu, este incertă pentru întâlnirea cu Suedia.

"Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului. I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă. Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine", a declarat Tomas Ryde, pentru Gazeta Sporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel