Roţile maşinilor, blocate la hipermarket. Cum vede Christian Ciocan măsura care revoltă clienții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
autoturisme
autoturisme
Un cititor DC News a semnalat redacţiei noastre că în parcările unui hipermarket din România maşinile clienţilor sunt imobilizate după depăşirea duratei de două ore. Omul se întreabă dacă acest lucru este corect. Contactat de DC News, Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Poliţiştilor, a vorbit despre acest subiect. 

"Discutăm despre o măsură internă a administratorului parcării şi despre dreptul de proprietate al persoanei. Sunt două chestiuni care se întrepătrund. Administratorul ia o decizie vis-a-vis de un bun care se află în proprietatea unei persoane. Aici e de discutat, nu cunoaște în legislaţie o prevedere care să dea dreptul să se facă aşa ceva, prin urmare nu pot spune dacă este bine sau rău din punct de vedere legal. 

Sistemul de blocare al roţilor a fost folosit şi în alte parcări ale supermarketurilor. Orice proprietar care consideră că e o măsură incorectă poate merge în instanţă. Instanţa este cea care decide. Nu este prevăzut în legislaţie acest lucru. Vis-a-vis de administrarea parcărilor, numai cei care le au în administrare pot lua decizii. Dacă aceste decizii sunt corecte sau nu, numai instanţa poate hotărî", a spus pentru DC News, Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Poliţiştilor.

(oar_w460)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel