Salarii demnitari, creșteri uriașe. Cât va primi președintele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Salariile demnitarilor vor crește de la anul. Câți bani vor primi. 

O dată cu creşterea salariului minim la 2.230 de lei, dacă se va rămâne la această cifră, ar fi vorba de creşteri semnificative pentru demnitari.Potrivit calculului coeficienților repartizaţi pe grila salarizării unitare pentru fiecare demnitar, rezultă diferenţe semnificative.

Preşedintele va câştiga în plus cu aproximativ 1.800 de lei faţă de anul acesta, iar indemnizaţia lui ar urma să crească la 26.760 de lei. De asemenea şi indemnizaţiile celor două Camere ale Parlamentului şi ale premierului ar urma să fie majorate la suma de 25.645 de lei, în comparaţie cu 23.920 lei, care este indemnizația lor brută în prezent.

Miniştrii primesc indemnizaţii mai mari. Vorbim de 22.300 de lei indemnizaţii brute. Senatori şi deputaţii primesc 20.070 de lei, secretarii de stat 17.840 de lei. Prefecţii vor sări şi ei peste 20.000 de lei cu indemnizaţiile brute. Primarul General va încasa mai mult cu 1.455 de lei, comparativ cu anul acesta, iar primarii ar urma să aibă venituri lunare de peste 17.840 de lei, faţă de 16.640 de lei cât încasează în prezent.

Iată ce salarii vor primi toți demnitarii, potrivit analizei Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel