Salată neamțească de cartofi. Rețeta din Germania pe care trebuie să o încerci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Salata neamțească de cartofi poate reprezenta gustarea ideală pentru o zi de weekend. Dacă vrei să încerci ceva nou, iată rețeta.

Ingrediente

 1 kg cartofi roșii
 2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
 200 g bacon
 80 ml oțet din cidru de mere
 3 linguri de zahăr
 1 lingură muștar
 3 căței de usturoi
 1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
 sare și usturoi după gust

Cum se prepară


Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat, potrivit retete.unica.ro. Toacă ceapa  și pătrunjelul mărunt.

Între timp, prăjește bacon-ul. Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe. Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoi mărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.

Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel