Satul Viscri, în vizorul presei străine. BBC a scris despre casa prințului Charles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
BBC a făcut un reportaj despre satul Viscri, localitate în care prințul Charles are o casă.

Jurnaliștii de la BBC au vorbit despre faptul că satul Viscri a devenit cunoscut deoarece povestea localității este strâns legată de numele prințului Charles. Au atras o atenție deosebită numărului mare de turiști.

" Doar 450 de persoane locuiesc în satul îndepărtat Viscri din centrul României, dar în ultimele luni a fost depășit de turiști și de mașinile lor.
Este, fără îndoială, cel mai popular sat din Transilvania. Nu numai că este un sat al Patrimoniului Mondial Unesco, dar prințul din Țara Galilor deține aici o fermă tradițională din 2006. Prințul a fost impresionat de frumusețea istorică a zonei în urmă cu mai bine de două decenii. De ani de zile, el a ajutat la dezvoltarea schemelor de conservare a arhitecturii patrimoniului și a ceea ce fundația sa locală descrie ca un mod de viață neschimbat de sute de ani.", au scris jurnaliștii de la BBC.

Se pare că jurnaliștii și-au îndreptat atenția asupra localnicilor satului Viscri. Ei au citat mai mulți săteni care spun că sunt exasperați de mulțimea de turiști care vin în satul lor. Reportajul este însoțit de mai multe poze cu oameni, dar și locuri pitorești din zonă. O atenție deosebită i-au acordat fermei prințului Charles. Articolul complet îl puteți vedea pe site-ul bbc.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel