SCANDALUL masca la metrou. TÂNĂR ÎNCĂTUȘAT. Ce nu spune nimeni despre IMAGINILE ”REVOLTĂTOARE” / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Scandalul ”masca la metrou” a surprins pe toată lumea.

Pare a fi teatru ieftin cu scenele de la metrou în care un tânăr care se comporta ca și când era posedat urla de mama focului când a fost ridicat de jandarmi. Motivul? Nu voia să poarte corect masca.

Un tânăr care nu purta în mod corespunzător masca de protecție la metrou a fost încătușat de jandarmi. El s-a opus reținerii, motiv pentru care a fost scos cu forța din vagonul de tren de patru membri ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

”În data de 13.07.2020, in jurul orei 10.50, patrula mixta de ordine publica care executa serviciul in zona statiei de metrou ,,Piata Unirii 2″, au interceptat un bărbat care purta mască de protecție necorespunzător. La recomandarea patrulei mixte de a purta in mod corect masca de protectie, persoana in cauza a devenit recalcitranta și a fugit pe scările care duc spre metrou urcând în trenul care ducea in directia ,,Tineretului”.  S-a procedat la urmarirea celui in cauza, iar în momentul imobilizarii, acesta a opus rezistenta, devenind agresiv cu forțele de ordine. S-a procedat la imobilizarea persoanei și conducerea acesteia la sediul Politiei Metrou, în vederea identificării și dispunerii masurilor legale”, a transmis Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

În sfârșit, se întâmplă ceva...

După luni întregi de pandemie, în sfârșit, vedem acțiuni concrete la metrou. Știu că imaginile pe care le-ați văzut vă dau fiori, dar poate, de acum înainte, călătorii vor purta mască. 

Pân acum, văzând că nu li se întâmplă nimic, cei mai mulți pe care i-am văzut fie își țin masca sub nas, fie sub gură, iar alții nu o au deloc. Cel mult intră cu aceasta, în caz că totuși le zice ceva vreun paznic, apoi, când ajung pe peron, o trântesc în geantă să nu li se ia rujul. Așadar, regula cu ”în rețeaua de metrou este obligatorie purtarea măștii de protecție” o respectă doar ”fraierii”. 

În metrou, locurile unde este permis să ne așezăm sunt marcate cu semne vizibile, de culoare verde. Dar nimeni nu ține cont de acestea! Fiecare stă unde vrea și cum vrea. Cel mult, oamenii mențin un loc liber pe scaune între ei, adică circa 40 centimetri. Nici vorbă de un metru și jumătate - doi...

Și mai sunt și cei care poartă mănuși, dar se țin de bară, apoi își duc mâna la mască s-o potrivească mai bine, apoi se scarpină la ochi, apoi pun mâna pe telefon, apoi iar pe bară și tot așa, procedura se reia de câteva ori.

Cât despre măsurarea temperaturii, nici vorbă! La metrou nu am văzut pe nimeni care să verifice acest lucru. Este o vrăjeală totală cu respectarea regulilor la metrou. Relaxarea i-a făcut pe mulți să creadă că gata! Covid-19 a dispărut! Așadar, la metrou, este un adevărat potențial vehicul de transmitere liniștită a coronavirusului... 

Și revenind la imaginile cu tânărul încătușat la metrou...

Veți spune, poate, că este un abuz. Dar să o luăm logic. Probabil și dumneavoastră ați intrat la metrou sau în magazin fără mască pentru că efectiv ați uitat de ea, dar când vi s-a atras atenția, ați scos-o din geantă și ați pus-o pe față. Nu v-ați tăvălit pe jos, nu ați făcut ca posedații și nu v-au luat jandarmii. Deci nimeni nu te ia pe sus dacă respecți regulile...

Cel care a postat imaginile pe Youtube a scris: ”Uitati de ce e in stare romania si dc pleaca tineretul din romania!!! Rusine!! Share sa vada toata Romania. Sa se mai si afle ca toata corona a fost fake si toate astea au fost facute degeaba”.

Cam asta e... încă o manipulare ieftină. Eu cred că ar trebui să mulțumim pentru că, pentru prima dată, vedem acțiuni concrete la metrou în ceea ce privește respectarea măsurilor din pandemie. Ce s-a întâmplat astăzi ar trebui să marcheze un nou început - început al respectării regulilor ca să ne ajute să nu ajungem pe un pat la terapie intensvă din cauză că un Gigel ne-a suflat în față fiind infectat cu coronavirus.

Cât despre faptul că unora dintre jandarmii din imagine le-a căzut masca sub nas... este normal să fie așa într-o asemenea busculadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel