Scandal pe redeschiderea Spitalului Colentina. Firea: L-a amenințat că nu-i dă avizul/ Ciutacu: E spitalul lu mă-sa?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Directorul Spitalului Colentina ar fi fost amenințat de șefa DSP București că nu primește avizul pentru redeschiderea unității medicale.  

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a arătat indignată în direct la România TV din cauză că nu se redeschid spitalele. Mai mult, aceasta a susținut că șefa DSP București l-ar fi amenințat pe directorul Spitalului Colentina. 

”La Victor Babeș, sunt aproximativ 150 de paturi libere. La Spitalul Colentina, din 860 de paturi, sunt doar circa 100 de pacienți și nimeni nu va înțelege de ce această îndârjire de a ține acest spital închis. Ministrul Sănătății cred că și-a făcut o ambiție de a ține această unitate medicală închisă. Într-o lună normală la această unitate medicală se tratează aproximativ 20.000 de pacienți. Acum sunt doar 100 de pacienți. Săptămâna trecută, în miez de noapte, reprezentanții DSP au descins acolo, au speriat pacienții și au numărat pacienții internați, crezând că sunt sute și noi comunicăm un număr mic. Astăzi s-a consumat un nou episod abuziv. Directoarea DSP București, care este fina doamnei ministru Anisie de la PNL, chiar și directoarea DSP fiind tot membru PNL, doamna Nicolescu, l-a sunat pe directorul Spitalului Colentina și l-a certat, a ridicat tonul, că de ce comunică cu reprezentanții mass-media, de ce livrează informații și comunicate. În primul rând, nu este nicio subordonare, deci practic nu este doar o impertinență și o obrăznicie, ci este și un abuz pentru că nu are de-a face DSP cu un spital să-l certe pe manager, nu e niciun contract de subordonare. (...) L-a amenințat că nici nu o să-i dea avizul pentru redeschiderea acelui spital atât de important”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Victor Ciutacu a răbufnit 

Victor Ciutacu s-a arătat indignat de cele auzite și le-a cerut colegilor din regie să contacteze autoritățile. 

”Șefa DSP ceartă managerul că dă informații oficiale presei? E spitalul lui mă-sa? O să-i rog pe colegii mei să-i sune pe șefa DSP București și pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătății”, a declarat Victor Ciutacu. 

Nici directorul DSP și nici ministrul Sănătății nu au răspuns solicitărilor postului TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel