Școala în Germania. Care este situația la o lună de la deschidere. Expert: Arată promițător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Germania a trecut de prima lună de activitate fără să fi înregistrat incidente majore legate de pandemia Covid-19.

A trecut o lună de când copiii germani au revenit în școli dar și la locurile de joacă. Germania a trecut de prima lună de activitate fără să fi înregistrat incidente majore legate de pandemia Covid-19, scrie Washington Post. Până în prezent, epidemiologii sunt cu prudență optimiști.

Totuși, redeschiderea a fost marcată de unele închideri determinate de panică. În prima săptămână au fost înregistrate 150 de cazuri COVID, iar la Berlin 41 de școli dintr-un total de peste 800 au fost afectate de cazuri de coronavirus în primele două săptămâni. Cu toate acestea experții în sănătate susțin că școlile nu au fost identificate drept surse ale infecțiilor. Germania înregistrează o creștere a numărului de cazuri Covid-19, după revenirea oamenilor din concedii.

Experții în sănătate sunt optimiști

„Arată promițător”, a spus Johannes Huebner, președintele Societății germane pentru boli infecțioase pediatrice. „Nu au fost încă focare majore. Cazuri unice, dar par a fi gestionabile.”, a adăugat acesta.

Washington Post citează, însă, și experți care avertizează că este încă devreme pentru a stabili tendințe clare. Ei susțin că numărul mic de cazuri în școli este strâns legat de răspândirea redusă a coronavirusului din comunitate

“Mă așteptam să se închidă mai multe școli.Teama era legată de răspândirea virusului de la un copil la altul. Acest lucru nu s-a petrecut deloc, din datele pe care le-am văzut.”, a declarat Tobias Kurth, director al Institutului de Sănătate Publică al Spitalului Berlin Charite.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel