Școli fără aviz de incendiu. Bodea: Primăria le administrează
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Liberalii ieşeni au criticat în cadrul unei conferinţe de presă, municipalitatea pentru că 12 unităţi şcolare din nu au primit avizul de la ISU pentru funcţionare.

Deputatul Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale a PNL, a semnalat faptul că aproximativ 7.000 de elevi învaţă în unităţi şcolare care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu.

"Aproape 20% dintre elevii din municipiul Iaşi învaţă în şcoli şi săli de clasă care, în cazul unui incendiu, nu sunt prevăzute cu dotările de primă intervenţie corespunzătoare. Primăria este cea care administrează spaţiile şcolare. Autorităţile locale sunt cele care trebuie sa asigure investiţiile în infrastructura şcolară. În timp ce sute de mii de euro sunt cheltuiţi anual pe tot felul de lucruri care mai de care mai hilare, (...) vedem că investiţiile cu adevărat importante sunt lăsate de izbelişte", a declarat deputatul ieşean.

El şi-a exprimat nemulţumirea şi pentru faptul că părinţii trebuie să vină de acasă cu bani pentru a asigura educaţia elevilor în şcolile publice.

"În 2018, suma pe care părinţii trebuie să o aloce suplimentar pentru educaţie este 3.093 de lei anual. Este un studiu realizat la nivelul României, prezentat public de rectorul Universităţii de Vest Timişoara. Pe lângă faptul că contribuie cu taxele lor la sistemul public de educaţie, părinţii trebuie să vină şi cu bani de acasă pentru tot felul de cheltuieli care apar la şcoală: de la mobilier, la videoproiectoare, table etc. Vom verifica ce sume au nevoie toate aceste şcoli pentru a obţine autorizaţia la incendiu şi grupul PNL le va propune ca rectificare în Consiliul Local de îndată", a mai spus deputatul Marius Bodea.

La rândul său, consilierul local Eduard Boz a reamintit că aleşii locali PNL au propus două amendamente la proiectul de buget care au prevăzut achiziţia de videoproiectoare în toate sălile de clasă şi dublarea burselor pentru copiii merituoşi şi copiii nevoiaşi.

"Amendamentul privind achiziţia de videoproiectoare este în implementare. Celălalt, deşi a fost aprobat în plen, nu a fost pus în practică de municipalitate", a spus Eduard Boz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel