Scoți bani de la bancomat în pandemie? ATENȚIE MARE! Decizia, luată la Buzău
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Scoți bani de la bancomat în pandemie? Ai mare grijă!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dispus luni, obligativitatea ca toate aparatele bancare să fie prevăzute cu dezinfectant pentru mâini.

'Având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurate astăzi, 3 august, s-a decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum şi obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte şi după utilizarea acestora. De asemenea, unităţile bancare trebuie să desfăşoare periodic operaţiuni de dezinfectare a bancomatelor', se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Buzău.

S-a decis că momentan nu se impune restrângerea activităţii teraselor

Potrivit sursei citate, în urma analizei pe categorii de vârstă a situaţiei epidemiologice existente la nivelul judeţului, s-a decis că momentan nu se impune restrângerea activităţii teraselor şi a altor agenţi economici care desfăşoară activitate de comercializare şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nonalcoolice. 'După şedinţa de lucru desfăşurată sâmbătă, 1 august, şi condusă de prefectul Leonard Dimian, Direcţia de Sănătate Publică a întocmit o analiză a cazurilor de infecţie cu SARS CoV-2 înregistrate la nivelul judeţului Buzău. Din totalul celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de COVID-19, cei mai afectaţi au fost pacienţii cu vârste cuprinse între 71-80 de ani. În acest context şi analizând oportunitatea restrângerii activităţii între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan. Această hotărâre vine însoţită de intensificarea acţiunilor de control în zonele cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populaţie. Rezultatele vor fi analizate periodic şi, în funcţie de acestea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus', precizează reprezentanţii Prefecturii.

Prefectul Leonard Dimian a insistat asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor minime de protecţie, cum sunt purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise şi în spaţiile deschise aglomerate, păstrarea distanţării fizice şi dezinfectarea mâinilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel