Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor. Scovergile reprezintă gustarea preferată a românilor. Iată cum le-o poți prepara celor dragi. Vor fi încântați.

Ingrediente pentru scovergi

500 gr făină
300 ml apă călduţă
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
1 linguriţă sare
7 gr drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)

Cum se prepară scovergile

Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor. Mai întâi pregătim aluatul. Amestecaţi drojdia uscată cu făina şi sarea. Apoi începeţi să adăugaţi apa în care aţi dizolvat zahărul, puţin câte puţin, şi frământați.

Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor. Adăugaţi şi ueiul şi frământați până nu se mai lipeşte de mâini. Lăsaţi la dospit până îşi dublează volumul. Formăm bile din aluat.

Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor. Mânjim mâinile cu ulei şi începem să formăm scovergile apăsând cu degetele. Nu întindem cu sucitorul. După ce aţi terminat puneţi scovergile pe suprafaţa de lucru unsă cu puţin ulei şi presaţi din nou cu degetele până ce sunt întinse suficient de bine.

Scovergi rețetă. Cum se prepară gustarea preferată a românilor. Prăjim scovergile în ulei bine încins. Veţi vedea că imediat ce le punem în ulei se vor forma denivelările. Le prăjim pe ambele părţi, scrie sanatate.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel