Cultura
 
10 iun 2020 / 23:13
Scriitoarea cărților Harry Potter, DEZVĂLUIRI personale după ce a fost criticată online
Scriitoarea J. K. Rowling a transmis fanilor săi că a trecut în viața sa prin violență domestică și prin hărțuire sexuală, după ce a fost criticată că ar fi făcut comentarii transfobice.
J.K. Rowling

The Sun a scris astăzi, pe Twitter: „Am fost în spațiul public în ultimii 20 de ani și nu am vorbit niciodată public despre hărțuirea sexuală și violența domestică. Nu pentru că mi-e rușine că mi s-au întâmplat aceste lucruri, ci pentru că sunt traumatizante atunci când îmi aduc aminte și le retrăiesc.

De altfel, vreau să-mi protejez fiica din prima mea căsătorie. Nu voiam să pun monopol pe o poveste care îi aparține și ei. Cu toate acestea, am fost întrebat-o acum puțin timp despre ce ar simți dacă aș fi onestă în mod public despre viața mea, iar ea m-a încurajat”.

Menționez lucrurile astea acum nu pentru a aduna simpatie, ci din solidaritate cu multele femei care au povești ca a mea și au fost catalogate drept habotnice pentru că sunt îngrijorate când vine vorba despre spațiile single-sex (n.r, permiterea bărbaților care se identifică drept femei să intre în băi publice, de exemplu)”, a continuat ea.

Rowling a fost criticată după un mesaj controversat în care se întreba cum se numesc „persoanele care au menstruație”. Citește AICI.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri