Scurgere de informații. Cazul Cioloș. Alistar (CSM): Inadmisibil! video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
Victor Alistar, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, a fost întrebat cum este posibil ca anumiți politicieni să știe anumite informații din justiție. 

Întrebarea a venit în contextul în care Dacian Cioloș a scris, pe pagina sa de Facebook, că a primit asigurări că urmează ca Parchetul General să dea un comunicat în scurt timp cu datele relevante, în scandalul folosirii gazelor lacrimogene de către jandarmi.

La momentul respectiv, Victor Alistar a cerut o anchetă şi a subliniat că Dacian Cioloș nu avea cum să fie informat de acțiunile Parchetului, dacă nu există o scurgere de informaţii.

"Mi se pare inadmisibil ca unii oameni politici să știe ce se întâmplă la Parchete, să știe ce dosare sunt. A fost chiar un exemplu, la un moment dat: un fost premier a postat că a primit asigurări de la Parchetul General că se va ieși cu un comunicat pe o speță anume. Aceasta este o decizie care aparține conducerii Parchetului General, biroului de presă și procurorului de caz. În niciun caz nu aveai cum să afli o astfel de informație înainte să fie publică. Mai sunt și alte exemple. Mi se pare inadmisibil.

Aici discutăm despre culoarele justiției care, de cele mai multe ori, atunci când se manifestă, sunt de natură ocultă-securistică, dar sunt și culoare ale justiției care duc spre politic. Nicio formațiune politică parlamentară nu poate să declare că nu a făcut presiuni sau că nu a încercat să aibă relații cu justiția, mai ales partidele de opoziție care dau asigurări cu ce urmează să se întâmple în dosare. Nu am văzut decât abordări partizane”, a zis Victor Alistar la DC News.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel