Se cere DEMISIA Violetei Alexandru: Manifestă DISPREȚ. De asta trebuie SĂ PLECE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Florin Roman: Bravo Violeta Alexandru
Florin Roman: Bravo Violeta Alexandru
Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) cer demisia Violetei Alexandru. 

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) solicită demisia ministrului de resort, Violeta Alexandru, întrucât aceasta ignoră dialogul pentru rezolvarea problemelor din sistem şi este preocupată doar de imaginea proprie, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor, remis luni Agerpres.

Luni, 19 octombrie 2020, pe un fond al lipsei de dialog între Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sindicatele din cadrul instituţiilor MMPS au recurs la un protest de tip grevă japoneză, protest ce a continuat pe tot parcursul săptămânii.

Ce spun sindicaliștii



Potrivit sursei citate, după cum se stipulează şi în Codul muncii, art. 8: "(1) Relaţiile de muncă se bazează pe principiul consensualităţii şi al bunei-credinţe. (2) Pentru buna desfăşurare a relaţiilor de muncă, participanţii la raporturile de muncă se vor informa şi se vor consulta reciproc, în condiţiile legii şi ale contractelor colective de muncă", principiile consensualităţii şi bunei-credinţe ar trebui să guverneze raporturile între părţi.

"Doamna ministru continuă să ignore orice principiu, ignoră dialogul, încălcând grav dispoziţiile legislaţiei muncii, afişând un comportament sfidător la adresa angajaţilor prin încălcarea valorilor morale, un comportament care produce efecte negative în planul relaţiilor sociale", spun sindicaliştii.

Ei susţin că repetatele solicitări adresate ministrului Muncii au rămas fără soluţii. Mai mult, încă de la preluarea mandatului, ministrul Muncii a manifestat un total dezinteres faţă de dificultăţile întâmpinate de cele patru instituţii ce formează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în asigurarea activităţii, axându-se doar pe o dorinţă proprie, fără o analiză susţinută/reală, de a desfiinţa instituţii, preferând să obţină astfel capital de imagine în detrimentul rezolvării problemelor".

"Pentru o reală informare, la acest moment Inspecţia Muncii îşi desfăşoară activitatea cu un efectiv de sub 2.000 de angajaţi pe întreg teritoriul României, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are o structură în teritoriu bazată pe aproximativ 1.700 de angajaţi, Casa Naţională de Pensii Publice cu structura teritorială gestionează peste 5 milioane de pensii cu aproximativ 3.200 de angajaţi şi Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială cu structura teritorială au împreună aproximativ 1.300 de angajaţi. Atragem încă o dată atenţia că, în lipsa unor soluţii pentru deblocarea ocupării posturilor vacante, deficitul mare de personal poate duce la blocarea activităţii în instituţii", se precizează în comunicat.

Încalcă cu lejeritate legislaţia



Un ministru al Muncii care încalcă cu lejeritate legislaţia ce stă la baza dialogului instituţional, manifestă dispreţ/dezinteres faţă de problemele unui sistem public care se adresează prin serviciile prestate întregii populaţii trebuie să-şi dea demisia din poziţia de înalt funcţionar de stat, consideră angajaţii ministerului.

În principalele revendicări formulate şi prezentate public de Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii, sunt solicitări ce trag un mare semnal de alarmă, nerezolvarea lor va îngreuna şi mai mult activitatea instituţiilor mult criticată de actualul ministru.

"Ca ministru al Muncii, a nu expune opiniei publice realitatea din instituţiile subordonate ministerului este sub datoria morală şi din aceste motive solicităm demisia doamnei Victoria-Violeta Alexandru din funcţia de ministru al Muncii", au completat sindicaliştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel