SECETĂ în România. Elena Mateescu: În aceste zone e nevoie de ploaie!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, atrage atenţia asupra faptului că, deşi a plouat puternic în ultima perioadă, încă ne confruntăm cu secetă pedologică. 

"În continuare vorbim de secetă pedologică extremă şi puternică pe areale extinse din partea de Sud-Est, Sud şi Est a ţării, pentru că, chiar dacă luna mai a adus cantităţi importante de precipitaţii şi mai ales luna iunie din acest an – care, după cum ştim, s-a clasat în top cinci cele mai ploioase luni iunie din 1961 până în prezent – şi iată că şi iulie a adus o cantitate uşor peste norma climatologică, distribuţia neuniformă la nivel regional nu a compensat deficitul anterior.

Seceta pedologică e instalată încă din toamna anului 2019. Practic, valoarea cantităţii medii la nivel naţional, de la 1 septembrie (n.r. - 2019) şi până în prezent este de 541, 2 l/mp, ceea ce înseamnă un regim pluviometric moderat secetos, pentru că valori de peste 600-700 înseamă o cantitate favorabilă pentru culturile aflate în vegetaţie. Este nevoie să plouă în continuare în aceste zone", a declarat, la DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel