Secrete despre CAFEA. În cât timp își pierde aroma. Rolul esențial al APEI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Orice iubitor de cafea trebuie să știe aceste secrete. 

Dacă iubești cafeaua de dimineață, trebuie să știi câteva informații cheie despre savoarea ei. 

Iată câteva secrete care ar putea să răspundă la întrebările tale despre cafea: 

- Ideal este să bei cafea prăjită recent, cu cel mult 7 zile înainte. După aproximativ o săptămână, cafeaua pierde aproximativ 75% din arome

- Cafeaua își pierde gustul și aromele la scurt timp după ce este măcinată. Ideal ar fi să macini boabele de cafea chiar înainte de a o prepara. 

- Cântărește, nu măsura cu lingurița. Astfel, dacă faci cafea după o rețetă preferată, important e să nu te păcălești și să măsori cu recipiente, ci să cântărești cu cântarul de bucătărie, pentru că sunt mari diferențe de volum și greutate în funcție de forma cafelei (boabe, măcinată dur, măcinată fin). 

- Pre-clătiți filtrul de hârtie, pentru a nu da gust de carton cafelei. 

- Prepară cafea cât să bei o dată. După 10 minute, își pierde aroma. 

- Cafeaua proaspăt măcinată cu o râșniță conică are un gust mai bun decât una pre-măcinată. 

- Cafeaua este 98% apă. Astfel, dacă apa are gust bun și cafeaua va fi bună. Astfel, ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel