Şefii centrelor de transfuzii, apel la oameni pentru donarea de sânge. Camelia Stoichicescu, CRTS Galaţi, apel la instituţiile din oraş
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Se caută donatori de sânge în toată ţara. Sursa: Pexels
Se caută donatori de sânge în toată ţara. Sursa: Pexels
Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Galaţi, face apel la gălăţeni să vină să doneze sânge. 

"Sunt probleme în toată ţara, din păcate. Eu de ieri am început să sun pe la instituţiile din oraş, iar astăzi chiar s-a simţit, au venit mai mulţi oameni. Ieri am avut în jur de 30 de donatori, astăzi numărul a fost mai mare. În general, e nevoie de cam 60 de donatori pe zi, ca o medie. Pot veni şi 100. 

E nevoie şi de donatori de plasmă convalescentă. Vin oamenii să doneze, dar din păcate, din cauza anumitor probleme de sănătate, suntem nevoiţi să îi refuzăm. În general, e vorba de stilul alimentar, dar asta se rezolvă cu regim", a declarat Camelia Stoichicescu pentru DC NEWS. 

Ce trebuie să ştiţi înainte de a dona sânge 

Dimineaţă, înainte de a dona, puteţi bea o ceaşcă de ceai sau de cafea şi mânca un mic-dejun format în special din fructe şi legume. Nu trebuie mâncate alimente bogate în proteine şi grăsimi, cum sunt ouăle, laptele sau carnea (chiar şi cea slabă - n.r.).

Înainte de a dona şi după, pentru un interval de o oră, nu trebuie să fumaţi. După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, pentru 30 de zile.

Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă, la cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel