Şeful echipei Mercedes a achiziţionat un pachet de acţiuni la Aston Martin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, campioana mondială la Formula 1, a achiziţionat un mic pachet de acţiuni la rivala Aston Martin, a confirmat un purtător de cuvânt al Mercedes, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Investiţia austriacului reprezintă 0,95% din companie, a precizat sursa menţionată. Cotidianul britanic Daily Mail a relatat vineri că Wolff a plătit 37 de milioane de lire sterline pentru pachetul minoritar la o firmă care şi-a anunţat revenirea în Formula 1 pentru sezonul viitor, prin rebranduirea echipei Racing Point.

Compania mamă a Mercedes, Daimler, deţinea un pachet de acţiuni la Aston Martin din 2013. Recent, un grup de investitori, condus de omul de afaceri canadian Lawrence Stroll, care susţine Racing Point, a investit circa 600 de milioane de euro în producătorul britanic de automobile, transmite Agerpres.

Stroll este prieten bun cu Wolff şi de aici a apărut speculaţia că şeful de la Mercedes ar putea schimba echipele. Wolff a dezminţit zvonurile, iar Mercedes a precizat că investiţia austriacului nu are niciun impact legat de poziţia sa. Cu Wolff la conducere, Mercedes a câştigat ultimele şase titluri mondiale la constructori şi piloţi în Formula 1, dar contractul său expiră la finalul anului.

Suntem în discuţii promiţătoare în legătură cu ce dori să facem în continuare împreună, a afirmat Wolff recent pentru cotidianul Oesterreich, însă tratativele au fost amânate de pandemia de coronavirus: Acum avem probleme mai mari de rezolvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel