Serena Williams, record greu de egalat la Australian Open
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Serena Williams a reușit o nouă performanță după ce s-a calificat în turul al treilea la Australian Open.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în turul al treilea al Openului Australiei, pentru a 19-a oară în 20 de participări la turneul de Mare Şlem de la Melbourne, după ce s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3, în faţa slovenei Tamara Zidansek, într-o partidă disputată miercuri, informează site-ul WTA.

Serena Williams (38 ani) a pierdut o singură dată înaintea şaisprezecimilor de finală, în 1998, la debutul său la Australian Open. Ea a învins-o atunci în primul tur pe românca Irina Spîrlea, cap de serie numărul 6 la ediţia respectivă, dar s-a înclinat apoi în faţa surorii sale Venus, în turul al doilea.

În cele patru turnee de Grand Slam, cea mai mică dintre surorile Williams nu a mai fost învinsă înainte de turul al treilea din 2014, când a fost eliminată de spaniola Garbine Muguruza, în turul secund la Roland Garros.

Americanca a cucerit 7 dintre cele 23 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său la Australian Open şi o va înfrunta în turul următor pe chinezoaica Qiang Wang, cap de serie numărul 27, care a eliminat-o la rândul ei în două seturi, 6-1, 6-2, pe franţuzoaica Fiona Ferro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel