Serialul "La Casa de Papel", SURPRIZĂ URIAȘĂ pentru fani. Anunțul fabulos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Fanii "La Casa de Papel" sunt extrem de fericiți. Anunțul făcut despre serialul fenomen marca Netflix.

Filmul "Dolor y gloria" şi serialul "La casa de papel" au fost marii câştigători ai celei de-a VII-a ediţii a Premiilor Platino ale cinematografiei ibero-americane, care au fost prezentate luni pe canalul YouTube ca urmare a imposibilităţii de a desfăşura gala din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE. În cadrul unei lecturi pline de nostalgie faţă de galele trecute şi într-un ritm alert şi fără aplauze, producţiile spaniole au primit recunoaşterea uniunii cinematografiei ibero-americane.

Cel mai bun film

"Dolor y Gloria" a fost marele câştigător la categoriile cel mai bun film, regie, scenariu, actor principal (Antonio Banderas), muzică originală şi regie de montaj. Numele lui Pedro Almodóvar s-a făcut auzit de două ori: pentru cea mai bun regie şi cel mai bun scenariu. Cineastul spaniol câştigă din nou aceste prestigioase premii pe care le-a obţinut şi în 2017 cu filmul "Julieta".

"Dolor y Gloria" a fost deja recompensat la numeroase festivaluri înainte de a fi selecţionat pentru a reprezenta Spania la premiile Oscar şi după ce a obţinut şapte premii Goya dintre cele 15 la care a fost nominalizat.

Cea mai bună miniserie

La rândul său, serialul "La casa de papel" (Fabrica de bani) realizat de Netflix a obţinut premiul pentru cea mai bună miniserie sau teleserie cinematografică ibero-americană şi premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un serial (Alvaro Morte) şi pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Alba Flores).

Alături de Banderas, premiat la categoria cel mai bun actor, actriţa braziliană Carol Duarte a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în filmul "A vida Invisível". De asemenea, alături de Morte (cel mai bun actor într-o miniserie), Cecilia Suárez a câştigat acelaşi premiu la categoria feminină pentru rolul din serialul "La casa de las flores". În timp ce Gerardo Romano a triumfat la categoria cel mai bun actor secundar pentru rolul său din "El Marginal III".

Cel mai bun film de animaţie

"El despertar de las hormigas" (debutul regizoral al lui Antonella Sudassasi) a obţinut premiul Platino pentru cinema, educaţie şi valori, lungmetrajul lui Salvador Simó, "Buńuel en el laberinto de las tortugas", a câştigat la categoria cel mai bun film de animaţie, iar "Democracia em Vertigem", al realizatoarei braziliene Petra Costa, a fost recompensat cu premiul Platino pentru cel mai bun film documentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel