Serviciile de informaţii ruse au încercat fără succes să-l recruteze pe Snowden
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un avocat care-l reprezintă pe avertizorul de integritate american Edward Snowden la Moscova a insistat miercuri că Rusia nu a avut succes în încercarea de a-l recruta pe fostul colaborator al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, informează dpa.

"Imediat ce Snowden a sosit în Rusia, oameni din Serviciul Federal de Securitate (FSB) au încercat să-l recruteze. Însă el a refuzat târgul", a declarat avocatul Anatoli Kucerena în comentarii difuzate de agenţiile de presă ruse TASS şi RIA Novosti.

Refuzul lui Snowden de a colabora cu serviciile de securitate ruse constituie cauza pentru care cererea lui de azil a fost procesată atât de mult timp, a subliniat Kucerena.

Snowden a stat mai mult de o lună într-un terminal dintr-un aeroport din Moscova după ce a sosit în 2013 ca fugar, până când autorităţile ruse i-au răspuns favorabil la cererea de azil. Se presupune că el locuieşte de atunci pe teritoriul Rusiei.

Statele Unite l-au dat marţi în judecată pe Edward Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională a SUA (NSA), care în 2013 a dezvăluit conţinutul a sute de telegrame diplomatice secrete, despre sistemul pus la cale de SUA de supraveghere a convorbirilor telefonice şi a internetului, afirmând că noua sa carte intitulată Permanent Record încalcă acorduri de confidenţialitate.

Departamentul de Justiţie a indicat că Snowden îşi publică cartea de memorii fără a o supune agenţiilor de informaţii pentru revizuire, adăugând că discursurile susţinute de Snowden au încălcat de asemenea acorduri de confidenţialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel