Urmărește emisiunea live
"Simbolul BLM pe Fifth Avenue, un simbol al urii". Anunţul lui Donald Trump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele SUA, Donald Trump, a atacat miercuri planul primarului New York-ului, Bill de Blasio, de a permite pictarea cuvintelor 'Black Lives Matter' pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, exact în faţa Trump Tower.

El a calificat această acţiune drept un 'simbol al urii', informează dpa. Într-o serie de tweeturi, Donald Trump a afirmat că pictura va 'discredita acest luxos bulevard' şi 'va antagoniza' poliţia.

Trump şi-a amplificat retorica împotriva mişcării Black Lives Matter (BLM, Vieţile negrilor contează), care cere retragerea fondurilor pentru departamentele de poliţie şi care beneficiază de o susţinere fără precedent după moartea afro-americanului George Floyd, în custodia poliţiei în Minnesota, luna trecută, scrie Agerpres. 

Primarul New Yorkului vrea să o facă

Bill de Blasio a confirmat mai devreme miercuri planul de a picta cuvintele 'Black Lives Matter' pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, în parte ca mesaj adresat lui Trump. Donald Trump 'va primi un mesaj pe care el încă nu-l înţelege', a spus Bill de Blasio într-un interviu pentru postul MSNBC. 'Poate că, dacă le va vedea în faţa uşii casei sale, el (Trump) va pricepe', a adăugat primarul New York-ului.

De Blasio a anunţat de asemenea că New York City va reduce bugetul departamentului local de poliţie cu 1 miliard de dolari. 'Reducem efectivele NYPD, reducem orele suplimentare, retragem o parte dintre funcţiile pe care NYPD le are acum. Ei vor fi înlocuiţi cu civili care să poată executa aceste funcţii mai bine. Şi noi vom lua aceşti bani şi îi vom investi în iniţiative ale tinerilor', a spus Bill de Blasio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel