Simonis (PSD) iese la ATAC: BRĂTIANU şi BĂSESCU s-au UNIT
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
PNL a fost la guvernare 16 ani iar nereformarea sistemului de educaţie i se datorează în mare parte, a declarat, luni, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Monica Anisie.

'Doamnă ministru, faceţi ce fac mai toţi miniştrii, majoritatea, din ultimii 30 de ani: veniţi şi demolaţi tot ceea ce a fost construit înainte de dumneavoastră. După care o luaţi de la capăt. (...) Reamintesc că ieri s-au împlinit 145 de ani de la înfiinţarea PNL şi vara asta se împlinesc câţiva ani de când v-aţi aliat Partidul Democrat Liberal al lui Traian Băsescu. Brătianu şi Băsescu s-au unit cumva, i-aţi unit dumneavoastră. Însă reamintesc că între 1996 şi 2000, PNL a fost la guvernare, între 2004-2008, PNL a fost la guvernare, între 2008 şi 2012, PDL a fost la guvernare - actualul PNL.' a precizat Simonis.

'Între 2012-2014, PNL a fost la guvernare cu USL, între 2015-2016 a fost guvern de tehnocraţi din care aţi făcut parte. Şi din toamna lui 2019 până astăzi, este din nou PNL la guvernare. Un calcul simplu: 16 din cei 30 de ani, PNL (...) s-a aflat la guvernare', a afirmat Simonis.

VEZI și Anisie RECUNOAȘTE: Asta înseamnă școala pentru elevi

Potrivit acestuia, 'o mare parte din vină' are şi PNL - partid din care face parte ministrul Educaţiei - pentru nereformarea sistemului de învăţământ. 'Şi poate cei care putem critica sunt cei din generaţia mea, care n-am făcut parte din toate guvernele de până acum şi nici nu am luat parte la toate funcţiile ministeriale pe care le-aţi avut dumneavoastră şi colegii dumneavoastră', a adăugat deputatul PSD.

Moţiunea simplă este intitulată 'Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată' şi este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD. Votul va fi dat miercuri, conform Agerpres.

VEZI ȘI Moţiune ÎMPOTRIVA ministrului Anisie. Pirtea (PNL) pune TUNURILE pe PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel