Urmărește emisiunea live
Simulare de inundaţie la Novaci. CNAIR: Avem o contribuţie vitală în salvarea vieţii oamenilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Miercuri, 5 iunie, a avut loc un amplu exerciţiu de salvare în caz de inundaţii la care a luat parte şi CNAIR, cu o şeniletă care are capacitatea de a interveni în situaţii de acest gen. 

În cadrul unui exercițiu privind simularea unor situații de urgență generate de inundații, SDN Târgu Jiu a participat cu autoșenilata din dotare pentru a salva o persoană rămasă blocată în mijlocul apei. Această autospecială poate interveni în cele mai greu accesibile locuri, poate merge pe zăpadă, potmol, nisip, pietriș, chiar și pe apă, de altfel poate urca și pante foarte abrupte și are o capacitate de transport de pana la 16 persoane. CNAIR deține 7 astfel de autoșenilate, fiind distribuite la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri.
Când este necesar, CNAIR participă în cazul situațiilor de urgență cu utilaje și personal, sub coordonarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

"CNAIR este o componentă foarte importantă în gestionarea situaţiilor de urgenţă"

Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a declarat, referitor la acest exerciţiu: "CNAIR este o componentă foarte importantă în gestionarea situaţiilor de urgenţă, pentru că atunci când forţele de salvare trebuie să ajungă la intervenţie folosesc căile rutiere. Dacă noi nu intervenim înainte pentru a asigura starea de viabilitate a drumului, celelalte forţe nu pot ajunge. Iar atunci noi suntem primii care pot interveni.

Avem o bază mare de dotări cu utilaje iar aceasta este reînnoită periodic. Suntem o piesă foarte importantă în acest puzzle al salvării vieţilor oamenilor. Dacă nu ai drumuri, nu ai poduri, nu poţi ajunge acolo unde trebuie să salvezi vieţile omeneşti. Acest vehicul merge şi pe apă, iar acum avem ocazia să-l vedem la treabă", a declarat acesta, într-o intervenţie la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel