Singura dată când avocatul Lucian Bolcaș nu a răspuns la telefon. Ne-a rămas de înțeles un lucru, până nu e prea târziu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nu l-am cunoscut niciodată față-n față...

... ci doar prin ecranul televizorului și discuțiile la telefon pentru diverse știri. Mereu răspundea, indiferent dacă ora era 9.00 sau 21.00. Mereu avea un răspuns. Mereu era pregătit. Mereu căuta cele mai simple cuvinte prin care oricine i-ar fi putut înțelege mesajul. Îmi spunea „doamna Nițu". Așa a înțeles prima oară și pentru el așa a și rămas.

Nu îmi aduc aminte care a fost subiectul primei știri pentru care l-am sunat, însă îmi aduc aminte care a fost singura zi în care nu a răspuns la telefon: 3 martie.

După jumătate de secol în avocatură, pe 11 martie, Lucian Bolcaș s-a stins din viață.

Nimeni nu ia nimic cu el după moarte. Nimic nu-i rămâne omului. Le rămân celorlalți amintirile. Spunea că „omul are nevoie de credință în Dumnezeu, iar un avocat cu atât mai mult. Există un verset care se repetă la o slujbă: Dreptatea ta este dreptate în veac și legea ta este adevărul. Este minunat să-ți reamintești mereu cuvântul care spune adevărul pentru că acesta este cuvântul lui Dumnezeu".

Într-o lume în care se trăiește mai mult în virtual, într-o societate în care oamenilor nu le mai pasă de durerea altora, solidaritatea a fost aruncată, lăsând loc jignirilor și atitudinii „să-mi fie mie bine", am descoperit un om simplu cu un dar imens: respectul față de om. Avocatul Lucian Bolcaș a promovat cultura dialogului, indiferent câtă ură s-a revărsat în jur. Bineînțeles că în secțiunea „comentarii" vor fi „aruncate" vorbe/jigniri, pentru că așa stau lucrurile în țară, le putem observa cu toții.

Criza medicală prin care trecem a demonstrat, din păcate, că fiecare e pentru el. Lucrurile se vor schimba doar dacă le vom schimba noi, doar dacă ne vom întoarce spre solidaritate, spre om. Cât încă mai este timp.

Avocatul Lucian Bolcaș va fi condus astăzi pe ultimul drum. Mulțumim, fie-ți ofranda primită.

Poate vom înțelege, într-o zi, că fiecare suntem toți. Poate o să înțelegem curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel