Sistarea ajutorului social. Violeta Alexandru: Pentru mine este o chestiune de demnitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Violeta Alexandru a vorbit despre sistatea ajutorului social. În ce condiții ar putea fi aplicată măsură și ce are de gând să facă fostul ministrul Muncii.

"România pare că s-a resemnat văzând că oameni apți de muncă abandonează eforturile de a căuta și ocupa un loc de muncă. Eu nu. Nu sunt împotriva acordării de ajutoare sociale acolo unde este nevoie, dar îmi doresc un efort suplimentar, o implicare activă în sprijinirea efectivă a oamenilor să își găsească un loc de muncă potrivit, unul la care să nu renunțe la prima cumpănă. Mă voi strădui să ajut și eu, în felul meu, cât mai concret cu putință.

Mă îndrept spre una dintre localitățile din România în care, în mod asumat, primarul a întrerupt acordarea de ajutoare sociale. Văd mai multe inițiative ale primarilor în acest sens, la începutul acestui an. Merg la firul ierbii ca să îmi actualizez informațiile. Ceea ce voi iniția vreau să se adapteze cât mai bine realității din teren. Am un obiectiv asumat: să dau încredere și perspectivă fiecărei persoane apte de muncă că poate mai mult și mai bine", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

"Pentru mine este o chestiune de demnitate"

"M-a interesat din primul moment demersul colegului meu, deputatul liberal Florin Roman (sistarea ajutorului social în cazul refuzului unui loc de muncă). Cred că România trebuie să facă un pas mai departe după acest demers care a reprezentat, la acel moment, un statement important al liberalilor. Mai departe, trebuie să înțelegem cauzele actuale ale acestui fenomen și, mai ales, să nu îi abandonăm, ci să îi ajutăm pe acești oameni să participe activ în piața muncii.

Pentru mine este o chestiune de demnitate, până la urmă - un om activ trebuie să se bucure de rezultatele muncii lui, să aibă încredere în el că poate mai mult, să fie sprijinit să se dezvolte personal și profesional. Îmi sunt deja clare câteva soluții simple și eficiente. Mă interesează lucruri concrete pentru oameni. Vreau să le validez prin această documentare în teren. Vreau să vorbesc cu ei. Voi merge din casă în casă pentru a discuta cu beneficiarii. Apoi cu autoritățile din comună", a mai scris Violeta Alexandru.

"Prima mea prioritate"

"Când avem, poate, cea mai mare nevoie, o parte importantă din forța de muncă rămâne nevalorificată. Pentru că nu i-am înțeles exact nevoile și, când le-am înțeles, am făcut prea puțin pentru a îi sprijini pe oameni ca să evolueze, să se bazeze pe forțele lor. Prima mea prioritate, recunosc, este să sprijin oamenii să dobândească setul de cunoștințe dar și minima încredere necesară ca să caute și să ocupe un loc de muncă", a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel