Situația la zi a fondurilor europene în ceea ce privește România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Fonduri europene
Fonduri europene
Situatia la zi a fondurilor europene a fost prezentata de secretarul de stat in MFE, Carmen Moraru, prezenta la Bruxelles pentru o serie de reuniuni de lucru la Comisia Europeana (DG ENV) si in Parlament European, precum si pentru o vizita la ORSI Academy din Ghent - un proiect etalon de cercetare, finanțat din bani europeni, prin Politica de Coeziune.

Moraru a aratat ca pana astazi în România au intrat  11,04 miliarde euro bani europeni (prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comuna). Acestor sume li se adaugă alte 7,92 miliarde euro plăți directe către fermieri.

Valoarea totală a liniilor de finanțare deschise a ajuns la 26,43 miliarde euro, ceea ce reprezinta 96,5% din alocarea totală a României in actuala perioada de programare. 46,75 miliarde euro este valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanțare, iar 29,4 miliarde euro este valoarea totală a contractelor de finanțare semnate. Moraru a precizat ca rata de absorbție a României a ajuns la 36%, la doar 3 puncte distanta de media UE, care este de 39%.

Moraru a reamintit că, pentru actuala perioadă de programare (2014-2020), România a dispus de o alocare de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune.

In ceea ce priveste viitoare perioada de programare (2021-2027), conform propunerii Comisiei, România ar urma sa beneficieze de aprox. 30,6 miliarde euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel