Soarta lui Ludovic Orban, ca și decisă. Decizia 80 din 2014 îl trimite acasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Strategia prin care Ludovic Orban a forțat alegerile anticipate îl va lăsa fără fotoliul de premier.  Luni, 24 februarie se judecă la CCR sesizarea privind conflictul între președinte și Parlament.

Sesizarea a fost făcută de PSD după ce șeful statului l-a nominalizat pe Orban pentru un nou mandat în fruntea Executivului.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat pentru DCNews că sunt șanse mari ca ,luni, Curtea să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională generat prin desemnarea lui Ludovic Orban de către Klaus Iohannis. Deci, președintele nu va mai putea să-l desemneze și va trebui să trmită Parlamentului altă nominalizare.

”Citiți Decizia 80/2024, a spus Augustin Zegrean, prin care Curtea  a respins propunerea de revizuire a Constituției, propunere făcută de USL. Vedeți paragrafele 325-326. Atunci s-au dat interpretări privind mai multe paragrafe din legea supremă în stat. Procedura de numire a guvernului este bine precizată în Constituție, iar președintele trebuie să facă nominalizarea, după consultări, astfel încât să rezolve criza guvernamentală, nu să o adâncească. Cu alte cuvinte, președintele trebuie să acționeze astfel încât să fie guvern, nu să cadă guvernul în Parlament. De aceea, cred că sesizarea PSD va fi admisă”, a concluzionat Augustin Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel