Urmărește emisiunea live
Inginerul Apple care a murit după ce Tesla sa a făcut accident se juca pe telefon, la volan
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Angajatul Apple care a murit după ce Tesla sa a intrat într-o barieră de ciment se juca un joc video în momentul accidentului.

Angajatul Apple care a murit după ce Tesla sa a intrat într-o barieră de ciment se juca un joc video în momentul accidentului, au transmis investigatorii, conform BBC.

Consiliul Național al Siguranței Transportului SUA (NTSB) a transmis că mașina conducea semi-autonom, cu ajutorul sistemului Autopilot al Tesla. Compania americană îi instruiește pe șoferi să țină mâinile pe volan în timpul funcționării autonome a mașinii.

Concluziile raportului

(w670)

NTSB a dezvăluit că Tesla ar trebui să adauge siguranțe mai puternice pentru a declanșa Autopilot. Autoritatea a publicat rezultatele investigației care a durat doi ani, după accidentul din martie 2018.

Software-ul autonom a virat vehiculul în zona dintre autostradă și ieșirea de pe autostradă, în formă triunghiulară, accelerând apoi într-o barieră de ciment. Partea din față a mașinii s-a separat de spatele Teslei, provocând alte două accidente.

A murit jucându-se pe telefon, la volan

 (w670)

Walter Huang, șoferul de 38 de ani care a murit în urma accidentului, a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor. Ceilalți șoferi au supraviețuit.

„Șoferul Teslei nu a preluat controlul mașinii fiindcă era distras de un joc video pe smartphone. Sistemul de evitarea coliziunilor al Tesla nu era conceput pentru a detecta bariera. Sistemul Autopilot nu a monitorizat eficient atenția șoferului", au fost concluziile NTSB.

Criticii consideră că software-ul intitulat „Autopilot" este semi-autonom, însă numele său dă impresia șoferilor că nu trebuie să facă nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel