SONDAJ INSCOP. Dr. Dumitra, PROCENT despre vaccinarea OBLIGATORIE! Cifre SURPRIZĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Gindrovel Dumitra a anunţat, în cadrul dezbaterii online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC MEDIA GROUP, care sunt cifrele unui sondaj cu privire la vaccinarea obligatorie. 

"Medicii de familie sunt implicaţi puternic în zona de administrare a vaccinări. Abilităţile de comunicare, măsurarea ezitării la vaccinare reprezintă una dintre provocările pe care le-am avut de înfruntat în ultimii ani, ca urmare a dezinformărilor pe care campaniile antivaccinare le-au derulat în ultima perioadă. În 2019, am avut un studiu pe 2000 de persoane, împreună cu INSCOP, cu Facultatea de Sociologie şi cu Societatea Română de Microbiologie, astfel încât am adus câteva date importante în ceea ce priveşte percepţia populaţiei legat de relaţia pe care o au cu medicul de familie, medicul pediatru, precum şi încrederea din aceste categorii. Cel mai important, însă, când dna Loreta Păun a făcut referire la măsurarea acceptării obligativităţii în ceea ce priveşte legea vaccinării, v-am trimis  o cifră. Anume 62,7 la sută din populaţie este de acord cu vaccinarea obligatorie în cazul copiilor.

În ceea ce priveşte locul din care aceste persoane se informează, vreau să vă spun că 66,4 la sută din populaţie se informează de la medicul de familie, 33,1 la sută din ziare şi TV, 22,9 la sută de la rude şi prieteni, şi doar 21,5 la sută de pe internet. Pentru mine a fost o surpriză, pentru că mă aşteptam ca impactul internetului să fie mai mare. Asta îmi arată de fapt impactul pe care îl are acest 21,5 la sută asupra programului naţional de vaccinare. Asta pentru că duce la scăderi ale acoperirii vaccinale, care pot pune în pericol bebeluşii.", a declarat dr. Gindrovel Dumitra.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel