Sorina Pintea consideră că este necesar un pact pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că este nevoie de un pact pentru sănătate.

"Ar fi esenţial. Accesul la medicamente depinde şi de finanţare şi de o înţelegere între toţi factorii astfel încât ceea ce se discută să poată să fie aplicat întocmai în folosul pacientului. Sănătatea să nu mai fie folosită în scopuri politice. Este nevoie de un pact, este nevoie să finalizăm proiectele începute, vorbeam despre registrele de boală, despre registrele de pacienţi care sunt în implementare cu finanţare europeană şi care vor asigura o predictibilitate în ceea ce priveşte nevoia de finanţare", a spus ministrul, la o dezbatere pe teme de sănătate.

Potrivit ministrului, 21 de molecule inovative sunt "în aşteptare" pentru a intra pe lista de medicamente compensate şi gratuite.

"Discutam şi despre introducerea de molecule inovative. Avem 21 de molecule pe lista de aşteptare, dar tot industria spunea că este nevoie de o definire foarte clară a clawback-ului, pentru că a devenit apăsător în acest moment", a arătat Pintea.

Ea a adăugat că este finalizată licitaţia pentru achiziţionarea vaccinului HPV.

"Anul acesta în Programul naţional de vaccinare a fost introdus şi HPV. Licitaţia este finalizată. Anul acesta vom putea începe vaccinarea HPV. Un alt pas mare înainte", a declarat Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel