Spania, campioană mondială la baschet masculin, pentru a doua oară în istorie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
baschet-_2
baschet-_2
Spania a devenit campioană mondială la baschet masculin pentru a doua oară în istorie.

Naţionala masculină de baschet a Spaniei a devenit campioană mondială pentru a doua oară în istoria sa, după o victorie zdrobitoare în faţa Argentinei, 95-75, în finala de duminică de la Beijing, informează presa internaţională.

În ultimele minute ale unei finale dezechilibrate, selecţionerul Spaniei, italianul Sergio Scarilo, a trimis jucătorii pe care-i folosise cel mai puţin în timpul turneului.

Pentru Spania, cele mai multe puncte, 20, au fost reuşite de Ricky Rubio, ce a fost ales de altfel cel mai bun jucător al acestei Cupe Mondiale. Rubio este legitimat la Phoenix Suns.

Spania a mai câştigat titlul mondial în 2006, cu doi jucători din actualul grup, Marc Gasol şi Rudy Fernandez. Ea mai are în palmares trei medalii de aur la Campionatele Europene (2009, 2011, 2015) şi două de argint la Jocurile Olimpice (2008, 2012).

La CM 2019, medalia de bronz a revenit Franţei, care a învins Australia cu 67-59.

Pe locul 5 a încheiat Serbia, după 90-81 sâmbătă împotriva Cehiei. După 87-74 contra Poloniei, echipa SUA a încheiat pe locul 7, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale la această competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel