Spania, STARE DE URGENȚĂ pentru a doua oară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În timp ce Europa se confruntă cu un puternic val de COVID-19, Guvernul spaniol a luat decizia să impună din nou starea de urgență.

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări de COVID-19, astăzi, Guvernul spaniol a declarat o nouă stare de urgență. Este vizat ntreg teritoriul spaniol.

O reuniune extraordinară a Consiliului de Miniștri a avut loc duminică dimineață la Madrid "pentru a examina condițiile unui nou decret regal privind starea de alertă", era precizat sâmbătă seara un comunicat al biroului primului ministru, Pedro Sachez. Acesta a adăugat că „propunerea a fost binevenită de majoritatea” guvernelor regionale ale Spaniei, „care au solicitat-o”.

Într-o ședință care a durat două ore, cabinetul a fost de acord cu o stare inițială de alertă de 15 zile. Rapoartele mass-media locale susțin că guvernul intenționează să prelungească măsura până în aprilie. Sâmbătă seara, administrațiile din cel puțin nouă regiuni au cerut guvernului central din Madrid să declare starea de urgență.

Astfel, în toată spanie, starea de urgență va intra în vigoare între orele 23:00 și 06:00.

A doua oară când este declarată starea de urgență

Va fi a doua stare de urgență declarată anul acesta în Spania, după cea declarată în martie. Atunci, Spania a fost printre cele mai afectate state europene de coronavirus, alături de Italia. 

Cu două zile în urmă, Spania a devenit prima țară a Uniunii Europene și a șasea din lume care a depășit un milion de cazuri de COVID-19, Sanchez recunoscând că numărul real de persoane infectate cu coronavirus în Spania a fost estimat la peste trei milion. Până acum, Spania a înregistrat aproape 35.000 de decese, informează EuroNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel