Spitalul Regional Iaşi, încă un pas spre realizare. S-a aprobat împrumutul de 250 de milioane de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Europarlamentarul Corina Creţu a anunţat că Banca Europeană de Investiţii a aprobat împrumutul de 250 de milioane de euro pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi. 

"Astăzi, Banca Europeană de Investiții a semnat un împrumut în valoare de 250 milioane EUR pentru Spitalul Regional din Iași. E o veste îmbucurătoare, dar din păcate suntem în întârziere cu cel puțin doi ani pentru Spitalele Regionale de la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova. Deși am semnalat încă din 2017, apoi în 2018 și în 2019, nevoia acoperirii deficitului de finanțare, acest lucru începe să se realizeze doar astăzi. 

Am fost printre susținătorii colaborării cu Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Spitalelor Regionale din România încă din 2015 - când Guvernul României a decis includerea Spitalelor Regionale în Programul Operațional Regional 2014-2020. Programul a fost negociat şi semnat de Guvernul Victor Ponta, iar din partea Comisiei Europene, de către mine, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională. Termenul de realizare a acestor spitale era 2023.

Apoi, văzând că lucrurile stagnează, în martie 2019 am trimis o scrisoare Guvernului României prin care menționam că un aspect foarte important este găsirea deficitului de finanțare de aproximativ 1,2 miliarde EUR pentru construirea celor trei Spitale Regionale.

Îmi pare bine că, în sfârșit, s-au găsit 250 milioane EUR pentru construcția Spitalului Regional din Iași. Dar această situație este și un semnal de alarmă privind lentoarea cu care evoluează aceste proiecte. Nu pot decât să îmi doresc ca termenul de 6 ani până la darea sa în folosință să fie unul realist", a scris Corina Creţu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel