Sportivii înotători, obligați să poarte mască. Nu au voie să scuipe sau să-și sufle nasul
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sportivii vor fi obligaţi să poarte mască până la intrarea în bazine şi vor avea interzis să scuipe sau să îşi sufle nasul în apă conform în regulamentului privind reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România începând cu 1 iunie.

Ce prevede ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului

"Este obligatorie purtarea măştii (medicale/nonmedicale), care pentru o protecţie eficace trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Sportivii vor trebui să păstreze masca doar până la accesul în bazin. Igiena respiratorie este obligatorie (tuse şi strănut în plica cotului sau în batista de unică folosinţă, care va fi aruncată imediat la coşul de gunoi). Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar, se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin. Este recomandată evitarea atingerii feţei cu mâinile neigienizate.

Menţinerea distanţei fizice de minimum 2 m între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană. Înainte de intrarea în baza sportivă se impune efectuarea triajului epidemiologic. Sportivii declară pe propria răspundere că nu au fost expuşi la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţie respiratorie (tuse şi strănut frecvente, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3C", se arată în ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi publicat în Monitorul Oficial.

Competiţiile se vor desfăşura fără public

Pentru a intra în zona piscinei se va trece obligatoriu prin pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor, respectând concentraţia maxim admisă. Se vor curăţa şi igieniza materialele şi instrumentele folosite după fiecare antrenament (plute, labe, palmare etc.). Nu se permite accesul în tribune pentru însoţitori şi/sau spectatori, scrie Agerpres.

Condiţiile de folosire a bazinului şi vestiarelor sunt următoarele: pe un culoar de înot este permis accesul unui singur sportiv; se recomandă instalarea de separatoare între duşuri, în cazul în care distanţa dintre ele este mai mică de 2 m; la plecare, se are în vedere intrarea eşalonată la vestiare, cu evitarea aglomeraţiei şi menţinerea distanţei de minimum 2 m între oricare două persoane şi minimum 7 mp/persoană;

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea staff-ului tehnic la minimum posibil. Structurile sportive care organizează competiţii îşi pot modifica normele şi regulamentele specifice ramurii de sport pentru a se adapta la situaţia creată de criză, cu condiţia ca acestea să nu vină în contradicţie cu normele legale în vigoare.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel