Stanciu, căpitan Sparta Praga: ”Sunt trist. Nu înțeleg”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Nicolae Stanciu. foto: www.sparta.cz
Nicolae Stanciu. foto: www.sparta.cz
Nicolae Stanciu nu-şi explică de ce Sparta Praga ia multe goluri din faze fixe.

Fotbalistul român Nicolae Stanciu, căpitanul Spartei Praga, nu-şi explică de ce echipa sa ia multe goluri din faze fixe, cum s-a întâmplat şi în derby-ul de duminică, 2-2 acasă cu concitadina Slavia, în derby-ul etapei a 14-a a campionatului Cehiei. Stanciu a jucat tot meciul, la fel ca Florin Niţă şi Alex Chipciu, în timp ce Bogdan Vătăjelu a fost rezervă nefolosită la Sparta. Alexandru Băluţă a evoluat la oaspeţi din startul reprizei secunde.

Sparta a înscris prin Benjamin Tetteh, minutul 42, şi Guelor Kanga (45+2), care a transformat un penalty obţinut după o lovitură liberă a lui Stanciu. Slavia a reuşit ambele goluri în urma unor cornere, prin Ondrej Kudela (36) şi Tomas Soucek (70).

Asta a schimbat totul

'Nu sunt mulţumit. Sunt trist, fiindcă eu cred că am controlat meciul în prima repriză. Am fost echipa mai bună. După pauză am luat însă gol dintr-o fază fixă. Asta a schimbat totul. (...) Ne pregătim în fiecare săptămână pentru fazele fixe. Nu ştiu ce să spun. Când avem meci, luăm o mulţime de goluri din astfel de faze. S-a întâmplat cu Mlada Boleslav, iar acum de două ori. În fiecare meci facem aceleaşi greşeli şi e greu să fim în primele două locuri în campionat cu asemenea greşeli', a declarat Stanciu pentru site-ul clubului.

Mijlocaşul a comentat faptul că Sparta este la 7 puncte de primele două clasate, Slavia şi Viktoria Plzen: 'E o diferenţă mare. Acum două săptămâni diferenţa era de patru puncte. Un timp am fost pe primul loc. Totul se poate schimba într-o perioadă scurtă. (...) Trebuie să ne îmbunătăţim jocul, mai ales evoluţiile din deplasare. Trebuie s-o luăm pas cu pas şi să nu mai facem aceleaşi greşeli. E imposibil să jucăm pentru primul loc comiţând asemenea erori'.

Sparta este pe locul 3, cu 27 de puncte, câte au şi Zlin şi Banik Ostrava. Ziarul italian Corriere della Sera scrie că preşedintele Spartei, omul de afaceri Daniel Kretinsky, este interesat de cumpărarea clubului AS Roma, după ce a încercat, fără succes, să preia o altă grupare prestigioasă din fotbalul italian, AC Milan. AS Roma nu este în acest moment de vânzare, preşedintele său, James Pallotta, fiind preocupat acum de construirea unui stadion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel