Star Wars. Compania Disney, anunţ despre continuarea seriei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Disney a scos "prea multe" filme din universul Star Wars "prea repede", a declarat CEO-ul grupului, Bob Iger, în cadrul unui interviu acordat site-ului specializat The Hollywood Reporter publicat joi, anunţând că ritmul va încetini.

"Eu am luat decizia privind ritmul şi, gândindu-mă la asta, cred că eroarea pe care am comis-o - este responsabilitatea mea - e că a fost puţin prea rapid", a spus CEO-ul Walt Disney Company, relatează AFP. "Vă puteţi aştepta la o încetinire", a adăugat el. "Asta nu înseamnă că nu vom mai face filme", a precizat el.

Chiar dacă a avut încasări de aproape 400 de milioane de dolari în lume, potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, "Solo: A Star Wars Story", lansat la sfârşitul lui mai, a fost o decepţie. Încasările filmului s-au situat sensibil sub ultimele opt capitole oficiale din celebra saga, dar au fost devansate substanţial de "Rogue One: A Star Wars Story" (1,05 miliarde de dolari) care, la fel ca şi "Solo", este legat de universul "Star Wars" dar nu se înscrie direct în serie. Regizorul J.J. Abrams, care a regizat şi episodul al 7-lea, lucrează în prezent la al 9-lea film din saga, care urmează să fie lansat în 2019. 

Disney a anunţat deja, în noiembrie 2017, că o nouă trilogie va urma după cea de a treia

În februarie, grupul a dezvăluit şi faptul că noi lungmetraje din universul "Star Wars" vor fi realizate de creatorii serialului de succes "Game of Thrones". Intriga va fi una separată de aventurile lui Luke Skywalker şi a dinastiilor de Jedi, care se află în centrul actualei trilogii şi al celei viitoare. 

"Suntem într-un stadiu în care va trebui să luăm decizii privind ce va urma după filmul lui J.J.", a explicat Bob Iger. "Dar cred că vom fi puţin mai prudenţi în ceea ce priveşte volumul şi ritmul", a adăugat el. Disney controlează 'Star Wars' de la achiziţionarea, în 2012, a Lucasfilm, societatea de producţie a lui George Lucas, creatorul "Războiului stelelor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel