Stare de urgenţă în România. Contracte de muncă SUSPENDATE - Date OFICIALE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
somaj romania
somaj romania
Ministerul Muncii a anunţat oficial câte contracte de muncă au fost suspendate în România de la instituirea stării de urgenţă. 

Astfel, potrivit ministerului Muncii, din 16 martie şi până astăzi, au fost suspendate 862.557 contracte individuale de muncă, în timp ce alte 173.834 contracte au fost încetate. 

"Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică", transmite biroul de presă al Ministerului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel