Stenograme bani Senat. Țuțuianu: Se va reduce numărul de senatori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu, vicepreședintele PSD, explică, în direct, la televizor, stenogramele apărute în presă potrivit cărora fondurile Senatului ar fi epuizate.

După ce în presă au apărut niște stenograme potrivit cărora conducerea Senatului ar fi discutat în ultima ședință a Biroului Permanent, despre faptul că dacă se va menține multitudinea de deplasări externe, vor fi epuizate fondurile pentru vizitele oficiale în afara țării.

Adrian Țuțuianu, vicepreședintele PSD, a declarat că aceste stenograme sunt corecte și se va reduce numărul de senatori și personal tehnic pentru deplasările externe.

Este o analiză care este obligatoriu de făcut la anumite intervale de timp și domnul senator UDMR Tanzocs Barna este secretar al Biroului Permanent și are în responsabilitate directă bugetul Domnia sa a făcut o informare pe o chestiune care este punctuală, capitolul din buget care privește deplasările externe și a atras atenția că sumele de bani care mai sunt disponibile nu mai acoperă toate deplasările care sunt până la sfârșitul anului. Nu se pune problema să nu existe un buget al Senatului pentru toate activitățile celalalte aflate în desfășurare.

Numărul de senatori și personal tehnic, redus

Anul acesta au fost foarte multe deplasări la Bruxelles sau legate de preluarea președinției europene. Au plecat în deplasări externe pe domenii de specialitate senatori și personal din aparatul tehnic al Senatului. De aici s-a decis în această ședință ca să facem o ierarhizare a acestor lucruri. Am stabilit să se deplaseze la toate întrunirile care țin de președinția Uniunii Europene senatori și personal tehnic în măsura în care este necesar. Doi, să reducem numărul de senatori și eventual să renunțăm la personalul tehnic pentru alte activități externe ale Senatului în perioada următoare. În al treilea rând, să analizăm oportunitatea unor deplasări în contextul în care trebuie să respectăm o prevedere bugetară care este foarte bine stabilită prin Legea bugetară.

Sunt discuții care au avut loc în Senat. Toate pozițiile exprimate de colegii senatori sunt corecte. Sunt lucruri care nu pot fi neglijate și de la care nu putem fi absenți. , a declarat Adrian Țuțuianu, vicepreședintele PSD, într-o intervenție telefonică, în emisiunea News Magazine, de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel