Sticlele cu lapte, etichete care îşi schimbă culoarea
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Sticlele cu lapte vor avea etichete care îşi schimbă culoarea pentru a indica temperatura de stocare.

Sticlele cu lapte din Marea Britanie vor fi înzestrate cu etichete care îşi vor schimba culoarea atunci când temperatura de stocare începe să crească, pentru a ajuta în acest fel familiile din această ţară să îşi reducă risipa alimentară, a anunţat presa britanică miercuri, citată de Xinhua.

Etichetele care îşi schimbă culoarea vor începe să apară pe sticlele de lapte comercializate în supermarketuri începând din 2019, potrivit Wrap, un ONG care militează pentru reducerea risipei alimentare şi care colaborează în cadrul acestui proiect cu lanţurile de magazine retail şi cu producătorii de lactate.

Zeci de milioane de lire sterline, 'aruncate'

Aceste etichete 'termocromice', ce conţin cerneală sensibilă la căldură, au fost produse după ce reprezentanţii Wrap au realizat un studiu ce a ajuns la concluzia că familiile britanice aruncă lapte rămas neconsumat, în valoare de 25 de milioane de lire sterline (32,9 milioane de dolari) în fiecare an, care expiră în timp ce se află în frigider. Etichetele vor contribui la reducerea cantităţii de lapte şi alte produse alimentare care sunt aruncate, întrucât temperatura medie din interiorul frigiderelor este cu 2 grade Celsius mai ridicată, decât limita de 5 grade Celsius admisă în recomandările alimentare oficiale.

Familiile britanice aruncă 490 de milioane de cutii cu lapte în fiecare an - în medie 18,5 cutii cu lapte pe gospodărie - iar temperaturile mai ridicate din interiorul frigiderelor se fac vinovate în mare parte de această situaţie. Noile etichete vor avea un cost nesemnificativ - mai puţin de 1 pence pe sticlă şi cutie de lapte - odată ce vor fi introduse pe scală largă în consumul public după încheierea perioadei de testare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel