Știința a legat direct religia de canabis. Descoperire de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Arheologii israelieni au găsit rezid de canabis pe artefactele dintr-un templu antic, în Sudul Israelului, dovedind astfel utilizarea halucinogenilor în iudaism.

Arheologii israelieni au găsit rezid de canabis pe artefactele dintr-un templu antic, în Sudul Israelului, dovedind astfel utilizarea halucinogenilor în iudaism, conform The Guardian.

În studiul cercetătorilor, autorii spun că descoperirea dintr-un altar din Tel Arad construit în anii 800 Î.Hr. este prima dovadă că substanțele halucinogene făceau parte din ritualurile iudaice. În plus, aceste ritualuri aveau loc și în primul templu evreu din Ierusalim, în aceeași perioadă.

Templul lui Solomon

În anii 1960, excavările arheologice din Tel Arad, la 60 km de Ierusalim, au descoperit o locație care aparținea de Regatul Iuda și care avea similarități izbitoare cu Templul lui Solomon. Cu toate acestea, compoziția unor zăcăminte negre din altar nu a putut fi identificată.

Analizele chimice ale mostrelor au scos la iveală că acestea conțineau unele substanțe halucinogene asemănătoare cu cele din marijuana. Cercetătorii au publicat studiile în jurnalul academic „Tel Aviv: Jurnalul Institutului de Arheologie” al Universității din Tel Aviv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel