Studiu din Israel: O singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech oferă 85% protecție în fața virusului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Ultimele cercetări din Israel vin în susținerea autorităților engleze care au decis să întârzie a doua doză de vaccin anti-COVID, în scopul de a imuniza cât mai mulți cetățeni. Astfel, britanicii primesc a doua doză de vaccin la 12 săptămâni, nu la 21 de zile. 

Ultimul studiu din Israel vine să arate că o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech oferă 85% protecție în fața COVID-19, asta deși Pfizer a spus întotdeauna că două doze de vaccin sunt necesare pentru o eficiență crescută. Testele clinice oficiale ale Pfizer au arătat o protecție de 52,4% după prima doză și de 95% după a doua doză. 

Dar guvernul britanic, în fața tulpinii COVID-19 cu o transmitere mult mai rapidă, a luat decizia să vaccineze cât mai mulți cetățeni cu dozele existente, negândindu-se să oprească dozele pentru rapel, cu privire la care au decis să fie făcut după 12 săptămâni. Pfizer/BioNTech nu a susținut această decizie a Marii Britanii. 

O echipă de cercetători din Israel, țară care se află în cel mai avansat moment al programului de imunizare și care folosește vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, a descoperit că eficiența vaccinului este una ridicată după prima doză. 

Specialiștii celui mai mare spital - Sheba Medical Centre - au publicat în revista medicală The Lancet, analiza cu privire la informațiile care au reieșit din vaccinarea a peste nouă mii de angajați din sistemul medical. 

Ei au descoperit că eficiența crește în timp, ajungând la 85%, în intervalul cuprins între două și patru săptămâni după prima doză de vaccin, arată The Guardian. În cazurile asimptomatice, eficiența este de 75%, conform aceleiași surse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel