Urmărește emisiunea live
Studiu NASA: Viața extraterestră ar putea fi detectată prin măsurarea poluării atmosferice pe alte planete
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Studiu NASA, viața extraterestră / Imagine de PixxlTeufel de la Pixabay
Studiu NASA, viața extraterestră / Imagine de PixxlTeufel de la Pixabay
Un nou studiu al NASA arată că viața extraterestră ar putea fi detectată prin măsurarea poluării atmosferice pe alte planete. 

NASA are o nouă metodă pentru a putea descoperi viața extraterestră. Un nou studiu arată că măsurarea poluării atmosferice pe alte planete ar putea duce la detectarea vieții extraterestre, transmite de The Independent.

Noul studiu al NASA a examinat prezența dioxidului de azot, gaz care pe Terra este produs prin arderea combustibililor fosili. Dioxidul de azot poate proveni și din alte procese biologice. 

„În atmosfera inferioară (aproximativ 10-15 kilometri), dioxidul de azot provenit din activitățile umane domină în comparație cu sursele non-umane. Prin urmare, observarea NO2 pe o planetă locuibilă ar putea indica potențiala prezență a unei civilizații industrializate”, a explicat Ravi Kopparapu, de la Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland.

76% din emisiile de NO2 se datorează activității industriale

 

Giada Arney, de la NASA Goddard, coautor al studiului, a declarat că „pe Pământ, aproximativ 76% din emisiile de NO2 se datorează activității industriale”.

Astfel, spune ea, „dacă observăm NO2 pe altă planetă, va trebui să rulăm simulări pentru a estima emisiile maxime posibile de NO2 care ar putea exista doar din surse neindustriale. Dacă observăm mai mult NO2 decât sugerează modelele noastre, atunci restul gazului ar putea fi atribuit activității industriale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel