SUA - Un câine dispărut de acasă la vârsta de 2 ani a fost găsit de proprietara sa după 12 ani
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O căţeluşă în vârstă de 14 ani, dispărută în urmă cu 12 ani, a revenit la proprietara sa datorită unei organizaţii pentru salvarea animalelor, relatează UPI.

Dutchess, o căţeluşă terrier s-a pierdut la 28 februarie 2007 după ce a fugit din locuinţa în care trăia, în oraşul Boca Raton din Florida.

Proprietara sa, Katheryn Strang, a călătorit două zile din statul Florida până la un adăpost de animale din Pittsburgh pentru a se reîntâlni cu Dutchess.

Câinele a fost găsit săptămâna trecută, flămând şi tremurând, sub o magazie, şi a fost dus la adăpostul de animale Humane Animal Rescue.

Dutchess avea implantat un microcip cu datele proprietarei sale şi astfel angajaţii adăpostului au reuşit să o contacteze pe Strang.

Această poveste uimitoare s-a desfăşurat şi iată-le împreună, a declarat Torin Fisher, consilier în cadrul adăpostului. Acesta este motivul pentru care sunt aici în fiecare zi. Este o senzaţie excelentă să îi ajut pe proprietari să îşi găsească animalele. Este uimitor, a adăugat Fisher.

Strang a declarat că a fost şocată când a aflat că Dutchess este în viaţă. Sunt fericită că am găsit-o. Am plâns aşa multe nopţi fără ea, a povestit ea reporterilor.

Mi-am păstrat speranţa şi am plătit pentru microcip în fiecare an, a adăugat Strang.

Doar 4% dintre animalele găsite fără stăpân şi aduse în adăpost în anul 2018 erau microcipate, a precizat organizaţia pentru salvarea animalelor Humane Animal Rescue.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel