Subiect INTERZIS. Arșinel: Mă surprinde că NU se vorbește despre asta! NU e o glumă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Alexandru Arșinel a făcut câteva declarații pentru DC News.

În perioada aceasta se vorbește foarte mult despre redeschiderea teraselor, a restaurantelor și mai puțin despre redeschiderea teatrelor. Despre acest subiect am discutat cu Alexandru Arșinel.

„A trecut mult timp și nu reușim să înnodăm un procedeu prin care să reușim să jucăm. Am vorbit cu domnul director Vasile Muraru, care spunea că ar face o propunere în sensul să jucăm la Grădina de la Herăstrău, unde sunt în jur de 2.500 de locuri. Există posibilitatea ca oamenii să stea la distanță unii de alții", a spus, marți, actorul Alexandru Arșinel, contactat de DCNews.

„Lumea artistică este afectată", a continuat acesta. „Mă surprinde că, în toate dezbaterile, analizele de la nivel înalt, nu se vorbește despre teatru. Teatrul este o instituție de prestigiu a țării noastre, cu multe performanțe naționale și mondiale. Suntem în fața unei situații de excepție, care nu ne permite să gândim prea liber și prea inventiv. E greu să oferi soluții când microbul umblă prin aer. E foarte greu. Vedeți ce s-a întâmplat, zilele acestea, la un cămin de bătrâni. La un spectacol, intră în sală câteva sute de oameni, se plimbă cineva cu virusul și te trezești că 200 de oameni pleacă acasă bolnavi. Nu e vorba că a doua zi tușește X sau Y, ci a doua X sau Y poate să moară. Nu e o glumă!", a subliniat actorul.

„Repetiția o putem face și de la distanță, mai ales pentru memorarea textului și găsirea de soluții pentru rolurile pe care le jucăm", a explicat Alexandru Arșinel.

„Nu știu. Nu vreau să fac un pronostic", a spus, întrebat când crede că se vor redeschide sălile de teatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel