Supă de lapte cu cartofi. Rețetă din Banat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Supă de lapte cu cartofi. Bucătăria românească este plină de surprize delicioase, așa cum este și supa de lapte cu cartofi. 

Supă de lapte cu cartofi. Ingrediente

2 cepe medii

ulei (poate fi de masline)

cartofi

smântână (2 linguri)

500 ml lapte

2 linguri făină

sare, piper, vegeta

Supă de lapte cu cartofi. Mod de preparare

"Să cureţi cam un kilogram de cartofi galbeni, apoi să îi tai cubuleţe mici şi să îi pui să fiarbă în apă doar cât să îi acopere.

Supă de lapte cu cartofi. La momentul ăsta nu sunt de trebuinţă nici un fel de mirodenii, lasă doar cartofii să clocotească mărunt un sfert de ceas, apoi toarnă peste ei jumătate de litru de lapte, potriveşte gustul din sare şi piper, mai rade puţină nucuşoară în zeamă şi mai lasă la clocot cinci minute.

Supă de lapte cu cartofi. În vremea asta taie făşiuţe subţiri de jambon şi costiţă afumată şi trage-le în tigaie să devină crocante. Aşijderea pune să fiarbă şi patru ouă pe care le decojeşti şi le tai felii Şi acum ia supa de pe foc, osteneşte-o puţin cu pasatorul de cartofi, ca să obţii două texturi în oală, mai adaugă 100 de grame de unt şi câteva linguri de smântână şi gata.

Supă de lapte cu cartofi. Pune supa fierbinte în blide, deasupra zvârle aşchiile fripte de jambon şi costiţă afumată, feliile de ou fiert, mai dă-i obraz cu nişte pătrunjel verde şi stropeşte şi cu untura rămasă în tigaia unde ai fript jambonoasele.

Supă de lapte cu cartofi. Mie personal îmi place să mai pudrez zeama cu boia de ardei iute şi încă ceva nucuşoară, iar înainte de a o înfuleca pre dânsa cu pâine prăjită, să beau măcar un deţ de răchie fiartă cu piper", spune bucătarul bănăţean Uica Mihai, citat de adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel