"Să iei un pui şi să-l prăjeşti şi jumătate de franzelă iar prăjită (puiul să fie tăiat bucăţi). Când vor fi puiul şi franzela prăjite, se pun în piuliţă şi se pisează bine. Apoi, se pune amestecătura în oală şi se umple cu zamă bună. Se fierbe timp de un ceas. Când va fi fiartă, se dă prin sită şi, dacă va fi zama aceea prea groasă, se mai subţie cu zamă curata şi, când va fi de turnat în chisă, să-i puie marole şi rânză, fierte bine şi tăiate mărunţel şi felii de franzelă rumenite şi va fi gata".
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cu ce poți înlocui rântașul de făină în mâncare. Ideea salvatoare a bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță