Supercupa Europei, în pandemie. Suporterii pe stadion, regulile... pe hârtie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Supercupa Europei, FC Bayern vs FC Sevilla, este şi primul meci de cupe europene în care suporterii au avut acces pe stadion în pandemie. 

Concret, pe arena din Budapesta, unde se joacă partida, au putut intra 20.000 de suporteri, la o capacitate totală a stadionului de 66.000 de locuri. Cu toate astea, din imagini se poate vedea că regulile de distanţare, deşi menţionate de UEFA înainte de meci, nu au fost respectate chiar întru totul. 

Suporterii nu au stat la distanţă unii de alţii, ba chiar în anumite zone ale stadionului se pot vedea grupuri destul de mari de suporteri laolaltă, câte doi sau trei, despărţiţi de un scaun sau două de următorul grup de suporteri. Şi, având în vedere că pe stadion sunt şi suporteri spanioli, nu putem să nu ne întrebăm ce se va întâmpla peste câteva zile, când aceştia se vor întoarce în ţara natală, lovită şi aşa din plin de al doilea val al pandemiei. 

În tot acest timp, în cele mai multe ţări, accesul suporterilor pe stadion este interzis tocmai din acest motiv, pentru că nu s-ar putea păstra distanţa. Spre exemplu, premierul britanic Boris Johnson a anunţat că planul iniţial, de readucere a suporterilor pe stadioane din octombrie, va fi amânat, din cauza noilor restricţii impuse şi a creşterii alarmante de cazuri de infectare. 

Dacă UEFA nu s-a făcut bine înţeleasă sau dacă suporterilor nu le-a păsat de reguli, nu avem de unde şti. Dar imaginile vorbesc de la sine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel